Suntem aici pentru a va ajuta sa fiti mai sanatosi.
Puteti sa ne sunati la

0761 944 112 0247 414 544

Ce sunt varicele?

Varicele complică din ce în ce mai mult  stilul de viaţă, în condiţiile în care aproximativ 30% din populaţie şi 60% dintre femeile din România prezintă la momentul actual manifestările acestei boli, conform studiilor de specialitate.

Primele semne ale afecţiunii pot apărea la vârste destul de fragede, însă la persoanele de sex feminin acestea au o incidenţă mai mare după vârsta de 30 de ani.

Stilul de viaţă haotic, dar şi interesul scăzut acordat propriei sănătăţi în favoarea altor preocupări, determină apariţia varicelor, care netratate la timp pot conduce la complicaţii severe.

Femeile sunt de patru ori mai predispuse la a dezvolta boala varicoasă,       decat bărbaţi, estimându-se că dintre persoanele cu vârsta de până la 30 de ani care au varice aproximativ 80% sunt femei, în vreme afecţiunea se regăseşte în proporţie de numai 20% în rândul bărbaţilor.

Simptome
Disconfortul la nivelul gambelor, senzaţia de greutate, senzaţia de arsură, de picioare umflate, venele dureroase şi inestetice sunt primele semne care  anunţă adesea apariţia varicelor la nivelul picioarelor. Dacă la femei simptomele apar mai mult după perioada maternităţii, abia după 30 de ani şi se întâmplă rar ca ele să se dezvolte mai timpuriu de atât, la bărbaţi varicele sunt mai frecvente abia după vârsta de 40 de ani.

Printre principalele cauze ale apariţiei varicelor se afla suprasolicitarea gambelor prin statul îndelungat în picioare, dar şi lipsa acută de mişcare, sedentarismul, greutatea peste limita normală, constipaţia cronică, sarcinile repetate (în acest caz riscul creşte odată cu numărul de sarcini duse la termen) şi factorii ereditari (riscul relativ este de 2:1 dacă unul dintre părinţi prezintă varice şi de 3:1 dacă ambii părinţi au varice).

Varicele apar atunci când, odată cu creşterea în vârstă, venele îşi pierd din elasticitate iar capacitatea lor de a se contracta şi de a permite sângelui să circule în sens unidirecţional scade din ce în ce mai mult. În felul acesta venele se dilată, se umflă şi se inflamează, formând ceea ce numim varice, adică dilataţii patologice ale venelor care aparţin sistemului venos.
În perioada sarcinii, pe lângă presiunea exercitată de fat asupra regiunii abdominale şi pelvine şi care îngreunează întoarcerea venoasă, femeile au parte de schimbări hormonale majore şi astfel presiunea de la nivelul venelor poate creşte, ceea ce poate declanşa dezvoltarea varicelor.

Operatia de varice (Scleroterapie)


Scleroterapia se face de obicei în cabinetul medicului dumneavoastră și nu necesită anestezie. În general, durează mai puțin de o oră pentru  finalizarea acesteia

In timpul procedurii

In timpul proceduri,pacientul va sta pe spate cu picioarele ușor ridicate. După curățarea zonei cu  alcool etilic, medicul va utiliza un ac foarte fin pentru a se introduce lent o soluție în venele afectate. Soluția care urmeaza sa fie injectata in venele dumneavoastra este de obicei în formă lichidă, acționează prin iritarea mucoasei venei respective, determinând-o să se umfle închis și blocarea efectivă a fluxului sanguin. Unele soluții conțin un anestezic local, numit Lidocaină(Lidocaina nume comercial Xilocaină  este un anestezic local de tip amidic, derivat al cocainei,dar nu are efectul euforic sau de dependență al cocaine). In cele din urma, vena va deveni tesut cicatricial si va disparea complet.

In unele cazurii
Uneori, o versiune spumanta a soluției poate fi utilizată, în special atunci când este vorba de o venă mai mare. Spumă tinde să acopere o suprafață mai mare a venei blonave decât variant   lichida a solutiei.
Unii oameni prezinta o mica sensibilitate sau crampe atunci când acul este introdus in vena. Dacă aveți o durere de intesitate mai mare, spuneți medicului care sustine procedura de tratare a  dumneavoastră. Durerea poate să apară în cazul în care soluția se scurge din vena in tesutul din jur.
Odată ce acul este retras din vena, medicul specialist va aplică o serie de  comprese și va masa zonă pentru a inpedica  sângele sa patrunda în afara vasului injectat și se dispersează soluția. Un tampon de compresie va fi aplicat in locul injectării pentru a menține zona comprimată în timp ce medicul dumneavoastră se mută la următoarea venă.
Numărul de injecții depinde de numărul și mărimea venelor care urmeaza sa fie tratate.

 

Dupa Operatie

 

Veti  fi capabil să va ridicati și să va plimbati la scurt timp după aplicarea tratamentului. Mersul pe jos are un rol important deoarce deplasarea picioarelor este importantă pentru prevenirea formari cheagurilor de sânge.Pentru o perioada de timp medicul dumneavoastra vă va recomanda sa purtati ciorapi stramti care va compresa zona tratata sau aplicare de bandaje - de obicei acesta manevra o veti efectua timp de aproximativ două săptămâni - pentru a menține compresia asupra venelor tratate.
Cei mai mulți oameni se întoarcă la activitățile lor normale în aceeași zi, dar este recomandat să va conducă  cineva acasă după procedură. Medicul dumneavoastra, probabil, vă va sfătui să evitati efortul fizic intens timp de două săptămâni după procedura.
Va trebui, de asemenea, sa  evitati expunerea la soare a zonelelor tratate. Inflamația cauzată de injecțiile combinate cu expunerea la soare poate duce la pete intunecate pe piele, mai ales dacă aveți deja un ton de piele de culoare închisă.

 

 

Atentie! Dupa operatie, in cazul in care apar complicati, pacientul trebuie sa ia legatura de urgenta cu clinica noastra.

Recenzii 

Nume pacinet

  Recenzie

Nume pacient

  Recenzie

Nume pacient

Recenzie

Nume pacient

Recenzie

                                                        CAPE

 

Operatia de varice

Scopul nostru este să aducem specialiști cât mai aproape de dumneavoastră pentru a facilita  acecesul la servicii medicale de înaltă calitate.

Încercam să va oferim conditii și forme de diagnosticare de cea mai bună calitate.

Echipa Clinicii Jasmin este la dispoziția dumneavoastră, vă așteptăm să ne contactati pentru a vă putea ajuta și a vă oferi informații despre serviciile noastre.

Recomandari pre-operatorii:

Dupa operatie, in perioada de vindecare, pacientul trebuie sa evite expunerea la soare a zonei tratate si sa evite efortul fizic.